Gliding Tools

Gedurende de jaren heb ik een aantal checklists, geheugensteuntjes, berekeningen voor zweefvliegen voorbij zien komen. Een aantal ervan heb ik gedigitaliseerd en voor een ieder te gebruiken.

Phone addictMede omdat ik papiertjes altijd misplaats (lees kwijtraak) en mijn smartphone nooit meer als een meter van me vandaan is 😉

Aan deze tools kunnen geen rechten worden ontleend, ze zijn voor verbetering vatbaar en discutabel. Mocht je aanpassingen voor willen stellen doe dat dan via het reactie formulier onder dit artikeltje.

Fit2Fly

Via de GPL en VO stof van Human Factors / Menselijke Prestaties komen een aantal tests voorbij om te bepalen wat je recente vliegervaring is, of je fit genoeg bent en wat een risico profiel je vliegdag heeft.

De recente vliegervaring is via trainingsbarometer.de door onze oosterburen al eens gedigitaliseerd.

Ik heb via Fit2Fly deze drie checks bij elkaar gevoegd.

Vul je recente ervaring in, gevolgd door 5 vragen om je risico profiel compleet te maken. Hierna volgt een resultaat op de twee checks.
Als laatste kun je dan nog even de I’M SAFE checklist afvinken.

Checklists

Verschillende checklists voor tijdens de vliegdag, of het vliegen van een bepaald type

Weight & Balance (Water)

Vroeger toen je bij goed weer de LS-4 gewoon vol propte met water is voorbij.

Mede doordat ik de LS-8 ging vliegen met water op de afgelopen Open Militaire Kampioenschappen was het weer even het vliegtuighandboek in. De berekeningen zijn niet ingewikkeld maar ik hou graag van HEEL makkelijk. #lieverluidanmoe

Daarom nu een tool waarmee je de juiste waterballast voor alle kisten van Gilze (LS-4a, LS8-18, LS6c-17.5 en de Duo Discus) kan berekenen. Natuurlijk ook te maken voor andere kisten. Laat dan een verzoekje achter onder dit artikeltje.

De laatste twee tools zijn checklists voor Instructeurs.

Deel 1 zijn de clubhuis en veldbriefing, met de informatie zoals we deze op Gilze nodig hebben.

Deel 2 is de digitale versie van de instructiekaart. Nog in ontwikkeling, maar moet een geheugensteuntje zijn om tijdens de 3 minuten briefing van je leerling volledig maar wel kort en bondig te blijven.

instructiekaart